Следвайте Гласове в Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с Нинова

...
Следвайте Гласове в Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с Нинова
Коментари Харесай

Нинова с реч срещу ПП. Извади скандални разговори с Кирил Петков и показа протоколи от ЦИК

Следвайте " Гласове " в 
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова излезе с Нинова с тирада против Политическа партия, извади протоколи, в които регистрираното от машините се разграничава от разписките, направи скандални разкрития за подмолни диалози с Кирил Петков.

В словото си от трибуната на Народното събрание Нинова нападна някогашните си сътрудници от " Продължаваме промяната " и " Демократична България " поради опитите им да запазят машинното гласоподаване. Припомни, че още в предишния парламент левицата е упорствала за връщането на хартиеното гласоподаване: " Когато управляваш с една партия и тя слага въпроса кардинално, не е статукво, а когато не управляваш с нея, към този момент е статукво ", попита Нинова.
И стартира да вади протоколи от ЦИК. „ Някой да излезе и да ми каже какво значи това „ Дневникът е фалшифициран “.
Някой да излезе и изясни за какво при решение на ЦИК да се броят 100% от разписките, към момента няма формален отчет има ли разминаване месец и половина по-късно.

Някой да излезе и да ми изясни какво значи ето това – машина отчела едно, открити разписки – друго…
Мога да продължа с десетки случаи в цялата страна. Разлики по 5-6  гласа. 12 000 секции по 5 гласа какво прави? 60 000. Това е съвсем една ПГ “, изясни в хода на дебата по измененията в ИК Корнелия Нинова.
„ Въпросът не е юридически, а огромен политически въпрос за демокрацията и правата на българските жители. За нашите някогашни сътрудници от Политическа партия законът се трансформира в ултиматум. Условие за държавно управление към този момент не е корупцията, КПКОПИ и обществената стратегия, а Изборния кодекс. Щях да се развеселявам уважаеми сътрудници, в случай че бяхте организирали митинги когато не минаха обществените закони “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Тя разкри подмолен диалог с " Продължаваме промяната " в предходния парламент, когато Кирил Петков й споделил, че е за опазване на хартиената бюлетина, само че единствено за над 60-годишните.
" Тогава смесеното гласоподаване не беше признато, тъй като когато стана въпрос, вие казахте: " Ще върнем хартиеното гласоподаване за над 60-годишните, с цел да може да си приберете гласоподавателите ", обърна се Нинова от трибуната към седящия на първи ред в Народното събрание Кирил Петков. " Тогава ви споделих, че нашата борба не е за Българска социалистическа партия, а за демокрацията и свободното право на избор ", акцентира се тя.
Нинова разкри, че Божидар Божанов от " Демократична България " ѝ бил споделил, че има риск от операция на машините,
" Искахте да се върне хартиената бюлетина единствено за възрастните хора, само че аз ви обясних на чист български език, че това е противоконституционно ", разкри мисленето на Политическа партия  Нинова.
Кирил Петков я слушаше учудено.
" Ако в миналото сте си мислили да нарушавате Конституцията, този път няма да ви позволим под предлог сякаш, с цел да извършите нещо за Българска социалистическа партия ", съобщи тя, гледайки непосредствено Петков в очите.
Нинова попита Политическа партия къде е липсващ общественият и антикорупционният образ на партията им.
„ В предходния парламент на 15 юли 2022 внесохме същия закон за връщане на хартиеното гласоподаване. Тогава нямаше такава истерична реакция. Казах на Кирил Петков, че имам терзания. Той извика Божидар Божанов и разговаряхме, че има проблем. В нашия диалог в Министерски съвет, наблягам, не в ресторант или апартамент, попитах Божанов има ли теоретична опция за операция и той сподели „ да “. Е, що за политика е това? “, съобщи тя.
  “Когато управляваш с една партия и ти е нужна власт непременно, тя не е статукво ”, означи Нинова.
Тя разкритикува остро Политическа партия, че са се вторачили единствено и само в браненето на машините. Условие за държавно управление към този момент не е битката с корупцията, отстраняването на Гешев, обществената стратегия на Българска социалистическа партия, а Изборният кодекс, акцентира. Нинова от парламентарната естрада.
Тя уточни, че 47% от хората желаят хартия. “Вие желаете от нас да нарушим законите на страната ”, сподели Нинова и посочи, че Българска социалистическа партия не могат да изтеглят импортирания законопроек,т откакто той към този момент е на второ четене.
“Политика с обиди и процедури не се прави ”, сподели още тя.
Нинова е безапелационна, че тяхната борба е за заслужено отчитане на гласовете, надзор и свободно право на жителите да избират.
Божанов отговори на Нинова, че манипулира думите му. Посочи, че опцията била теоретична. " Има ли теоретична опция да падне таванът над нас? Има.
На собствен ред Кирил Петков изтърси, че Нинова му споделила, че ще пази до дъно хартиеното гласоподаване: " Ще гласоподавам с Движение за права и свободи, ГЕРБ, даже с дявола, в случай че това ми донесе още 15 депутати ".
Нинова отхвърли думите на Петков от парламентарната естрада. 
След 4-часови диспути в Народното събрание беше гласувано единствено наименованието на плана за промени в Изборния кодекс и съвещанието беше закрито.

Източник: epicenter.bg
 
 
 
24 Ное 202212024 Ное 202268424 Ное 202223624 Ное 202254324 Ное 202224524 Ное 20221351Коментарирукола Z24 Ное 2022 15:33ч.
Попитайте румбата радеф за машинното гласоподаване, а тук можете да видите цялата скица: https://www.youtube.com/watch?v=iW8IhAmGiLY
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати С посредствеността си като оратор и с характеропатията си като лидер24 Ное 2022 15:36ч.
Нинова е напът да докара Българска социалистическа партия до извънпарламентарна партия. Късно се усети, че Политическа партия с популисткото харчене на пари открадна огромна част от електората на Българска социалистическа партия. Нападките към Кирчо и Кокорчо няма да й върнат напусналите я гласоподаватели, повярвали на " момчетата, които ни усилиха пенсиите ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " И стартира да вади протоколи от ЦИК " 24 Ное 2022 15:44ч.
И що чак в този момент стартира да ги вади? Чак в този момент ли е схванала? С това не се ли върви в прокуратурата?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022227319 Ное 202271918 Ное 2022218524 Sep 20222932
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР